Netherlands Startpage
Image default
Mode en Kleding

Sport bh voor grote maten

Sport bh voor grote maten

Wanneer je gaat hardlopen, dan is het eerste waar we aan denken onze hardloopschoenen. Vooral wanneer je net begint of veel kilometers loopt, is goed schoeisel natuurlijk essentieel. Door de speciale materialen en samenstelling van de schoen, wordt de druk die bij iedere stap die je zet voor het grootste deel geabsorbeerd en het overige gelijkmatig over je lichaam verdeelt. Maar wist jij, dat het overige gedeelte van de druk die door je lichaam wordt verdeeld, voor een groot gedeelte wordt opgevangen door je borsten? Doordat er in je borsten geen spieren aanwezig zijn, zijn ze dus een eenvoudige ‘prooi’ om de schokken naar toe te sturen. Het dragen van een sport bh is dan dus essentieel. 

Voor klein en groot

Het maakt absoluut niet uit of je nu een grote of kleine cupmaat hebt. Waar je bij een kleine cupmaat misschien wat minder directe fysieke ongemakken hebt wanneer je tijdens het hardlopen geen sport bh draagt, zal dit bij een grotere maat logischerwijs een stuk sneller zijn. Doordat je borsten bij iedere neerwaartse beweging nog even naschokken, zal op lange termijn het borstweefsel in je borsten beschadigd kunnen raken. Dit kan ervoor zorgen dat je ontzettend veel pijn krijgt, maar ook kunnen je borsten en slapper van worden. Heb je grotere borsten, dan zul je hier ook daadwerkelijk sneller hinder van ondervinden tijdens het lopen. Je kunt je namelijk voorstellen, dat wanneer je borsten iedere beweging een aantal keren op en neergaan, dit niet bevorderlijk is voor je prestaties. Zo voel je jezelf vaak niet fijn, maar zullen ook je borsten dit niet als prettig ervaren.

Even wennen

Vooral wanneer je voor het eerst een sport bh draagt, is het even wennen. Het maakt dan niet uit of je kiest voor een sport bh van star sport of gaat voor een ander merk. In tegenstelling tot een normale wacoal bh, zal je merken dat een sport bh een stuk strakker zit. Dit is uiteraard ook niet zo vreemd, aangezien de schokken moeten worden geabsorbeerd. Afhankelijk van welke cupmaat je hebt, is het goed te kijken welke bh het beste bij je past. Heb je bijvoorbeeld cup f, dan zal je wat meer ondersteuning nodig hebben, dan wanneer je een cup a of b hebt. Vind je het lastig te bepalen welke maat het beste bij je past, dan is het verstandig een speciaalzaak te raadplegen, zodat je samen kunt kijken naar wat uiteindelijk voor jouw persoonlijke situatie het beste is.