Netherlands Startpage
Image default
Woning en Tuin

Acties van de Albert Heijn

Albert Heijn weet altijd met hun acties goed in te spelen op zaken die heel erg in de samenleving leven. Als het Nederlands elftal een Europees kampioenschap dan wel een wereldkampioenschap speelt kan je in de Albert Heijn altijd sparen voor spullen die te maken hebben met Oranje. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de gekte die ontstond met de zogenoemde ‘Wuppie Actie’. De afgelopen tijd heeft de Albert Heijn echter een andere actie: je kunt namelijk sparen voor je eigen moestuin. Hier speelt de supermarktketen weer slim in op iets wat erg leeft binnen onze samenleving want de moestuin is populairder dan ooit tevoren. Je ziet ook steeds meer gemeentes moestuinen aanleggen op braakliggende terreinen binnen de gemeentegrenzen.  Een moestuin zou namelijk helpen de sociale cohesie in een buurt te helpen.

Even voor de duidelijkheid een moestuin is een gezellige klein tuintje waar je zelf je groente en fruit kunt op verbouwen. Het is dus geen plek waar mensen met bladblazers, al dan niet benzine bladblazers, in de handen staan en tekeer gaan. Moestuinen worden vaak voor grotere groepen naast elkaar aangelegd en hierdoor is het dus ook een plek waar meerdere mensen samenkomen. Hierdoor leren mensen elkaar natuurlijk ook kennen en gaan ze het gesprek met elkaar aan. Maar helpen moestuinen nu echt om de sociale cohesie in een buurt te versterken? Er is hier recentelijk wetenschappelijk onderzoek naar verricht en dit bleek toch niet echt het geval te zijn. Weliswaar komen buurtgenoten meer in contact met elkaar maar daar blijft het vaak ook bij. Het is niet het geval dat bijvoorbeeld de mantelzorg opeens toeneemt in een buurt met een moestuin.

Desondanks is het duidelijk dat de Albert Heijn weer een briljante actie heeft bedacht. Je ziet ook dat steeds meer mensen gaan sparen voor deze actie!

 

Voor meer info : bezoek website