Netherlands Startpage
Image default
Gezondheid

Schone bloedvaten en een gezond lijf

Over het algemeen zijn wij Nederlanders een gezond volkje, maar ook wij hebben zo onze klachten natuurlijk. En het gevaarlijke daarvan is dat je soms niet eens weet wat er aan de hand is omdat je er verder geen last van hebt.

 

Dit is vaak het geval bij mensen die last hebben van een te hoge bloeddruk of een te hoog cholesterol. Al zijn dit wel dingen die op de lange termijn zeker problemen kunnen opleveren, zal je er in eerste instantie geen klachten van ervaren. Daarom is het belangrijk om regelmatig te laten controleren of je bloedvaten schoon zijn en of je bloeddruk nog in orde zijn.

 

Wanneer je dat doet, kun je natuurlijk het nieuws krijgen dat het niet in orde is. Gelukkig is er dan alsnog geen man overboord, want er zijn veel dingen die je kunt doen aan een te hoge bloeddruk of een te hoog cholesterol. Bovendien hoeven cholesterolverlagende middelen of middelen tegen een te hoge bloeddruk echt niet altijd automatisch een medicijnenkast vol te betekenen.

 

Er zijn ook veel dingen die je in eerste instantie kunt ondernemen om je bloeddruk en/of je cholesterol te verlagen. In eerste instantie zal je dan moeten denken aan zaken zoals je eetpatroon of je dagelijkse hoeveelheid beweging. Het is wel een algemene misvatting dat iedereen met een te hoge bloeddruk of een te hoog cholesterol overgewicht heeft. Dat is namelijk niet zo en ook met een gezond gewicht of zelfs ondergewicht kunnen je bloedwaarden afwijken.

 

Hoe dan ook is er altijd winst te behalen in het aanpassen van je dieet en in meer bewegen en sporten. Ook wanneer je medicijnen of supplementen gebruikt, blijft het goed om hierop te blijven letten. Op die manier heb je optimaal profijt van je behandeling en zullen je bloedwaarden zich sneller herstellen.

Voor meer info : bezoek website