Netherlands Startpage
Image default
Gezondheid

Verschillende soorten pigmentvlekken

Verschillende soorten pigmentvlekken

Wanneer men spreekt over pigmentvlekken dan vliegen de verschillende termen vaak alle kanten op. Daarom hebben wij dit artikel samengesteld om duidelijk te maken welke soorten pigmentvlekken er eigenlijk zijn. Zodra je weet waar je mogelijk last van hebt is de keuze voor een behandeling hiertegen ook een stuk eenvoudiger.

Komen pigment problemen vaak voor?

Ruim 21 procent van alle Nederlanders heeft een wens om zijn of haar pigmentvlekken laten verwijderen of om ze minder zichtbaar te maken. Dit is een fiks aantal. Daarom bent u absoluut niet alleen als u met deze gedachte rond zou lopen.

Wat is pigment eigenlijk?

Pigment is een stof die meestal bruin is en aangemaakt wordt door de huid. Door pigment krijgt je huid en je haar ook zijn kleur. Echter is er bij een pigmentvlek sprake van een ophoping van pigmentdeeltjes.

Hyperpigmentatie:

Dit kan ontstaan door wondjes, insecten beten, schaafplekken en natuurlijk acne. Deze vorm van pigmentvlekken komen erg veel voor. Echter kunnen ze wel weer van zelf weg gaan.

Ouderdomsvlekken:

Deze pigmentvlekken ontstaan met name bij oudere mensen. Dit komt omdat zij vaak veel meer bloot hebben gestaan aan zonlicht op de huid. Ouderdomsvlekken komen vooral voor op gezicht, handen, armen en de benen.

Melasma:

Melasma ook wel een zwangerschapsmasker genoemd komt vooral voor bij vruchtbare vrouwen. Tijdens de ongesteldheid, zwangerschap ook bij vrouwen die hormonen beïnvloeden zoals het gebruik van de anticonceptiepil.

Hoe kan ik pigmentvlekken verminderen?

Je kunt kiezen voor een pigmentvlekken blekende crème. Deze crème smeer je 2 of 3x per dag op. De crème zorgt dat het in ongeveer 3 a 6 weken langzaam de pigmentvlekken ontkleurt. Hierdoor gaan ze langzaam op in de omliggende huid. Zodra het resultaat is bereikt stap je over op de onderhoudskuur, dit houd in dat je de crème nog enkele malen per week blijft gebruiken.

Voor meer info : bezoek website